• Tweet
 • Print

  Nieuws

  1. Een aanvraag indienen voor een stedenbouwkundige vergunning? Drie video's helpen u hiermee op weg !

   Drie video's die u kort uitleggen hoe u uw stedenbouwkundige aanvraag goed kan voorbereiden.

  2. Collectief leiderschap bij impulse.brussels, na vertrek van Bruno Wattenbergh

   Vier vrouwen werden recent aangeduid door de Raad van Bestuur van impulse.brussels om de operationele leiding van het agentschap over te nemen. Zij volgen aldus Bruno Wattenbergh op die het agentschap in december 2016 verliet.

  3. Erasmus voor Jonge Ondernemers: Myriam Messahel in Firenze

   Deze uitwisseling leerde me wat het is om een start-up te beheren en heeft me getoond dat vrouwen het uitstekend kunnen doen in de zakenwereld.

  4. Brucodex.brussels: versie 3.0 is uit !

   Bent u architect, ingenieur of jurist? U werkt in het domein van milieu of stedenbouwkunde in een studiebureau of een overheidsadministratie? brucodex.brussels is de geknipte tool voor u ! Zijn opdracht : u zo goed mogelijk informeren over milieu- en stedenbouwkundig recht in Brussel. Deze zomer kreeg Brucodex een volledig nieuw jasje aangemeten : ontdek de versie 3.0 !

  5. 1819 op vijf jaar tijd uitgegroeid tot een belangrijke speler in het Brusselse economische weefsel

   In 2014 beantwoordde 1819, de toegangspoort voor elke ondernemer in Brussel, bijna 4000 vragen, wat neerkomt op een stijging van 70% ten opzichte van 2010, het jaar waarin deze regionale dienst opgestart werd. Elke maand behandelt 1819 gemiddeld 326 aanvragen (+ 63% ten opzichte van 2010). Een mooi resultaat voor dit oproepnummer dat ondernemers gratis informeert en oriënteert. Dit vertaalt zich in een stijgend aantal projecten die opgezet worden in samenwerking met de partners van een steeds groter wordend netwerk.

  6. BSE Academy, het acceleratieprogramma voor groene start-ups, opent weer zijn deuren

   U hebt een innoverend groen project, maar onvoldoende expertise om het uit te voeren? U zou graag een dergelijk project starten, maar hebt geen inspiratie? Dan is de BSE Academy wat u zoekt, het eerste acceleratieprogramma gespecialiseerd in groen ondernemen.

  7. impulse.brussels hielp de Brusselse ondernemingen om in 2014 10 miljoen euro te bemachtigen

   Financieringsadvies is een van de meest gevraagde diensten door ondernemers bij impulse.brussels. De experts van impulse.brussels beantwoorden alle vragen maar bovenal begeleiden ze de ondernemers opdat deze de financiering die ze nodig hebben voor de ontwikkeling van hun activiteit daadwerkelijk ontvangen. En daarin is impulse.brussels vorig jaar glansrijk geslaagd: een overgrote meerderheid van de Brusselse ondernemingen die in hun zoektocht naar financiering werden begeleid, heeft het nodige kapitaal binnengehaald.

  8. Een uniek e-mail adres voor al uw vragen inzake milieu en stedenbouw !

   Heeft u een milieuvergunning of stedenbouwkundige vergunning nodig voor uw bedrijf of handelszaak? U weet niet waar te beginnen of u heeft vragen? Dan is deze info nuttig voor u!

  9. Bye Bye Tour & Taxis. Hallo UNO !

   Vanaf januari 2015, zal impulse.brussels gevestigd zijn in Sint-Gillis. Het agentschap zal er zijn intrek nemen in het UNO-gebouw, samen met Atrium, Innoviris en RIB.

  10. Het Rekenhof heeft de rekeningen van 2008, 2009 en 2010 van impulse.brussels gecertificeerd

   Op dinsdag 16 september wees de krant L'Echo in een artikel op het wanbeheer van impulse.brussels. Om dit artikel op te stellen, baseerde de journaliste zich op het voorlopige rapport van het Rekenhof uit september 2013.

  Pagina's