Brussels Agentschap voor Onderneming wordt "impulse.brussels"

  • Tweet
  • Print

    Het Brussels Agentschap voor de Onderneming (BAO) bestaat tien jaar en we vieren dat met een nieuwe naam. Zowat 600 ondernemers hebben op 18 november tijdens een feestelijke avond in Tour&Taxis gekozen voor "impulse.brussels", om de impuls voor de groei van ondernemingen te benadrukken. De benaming is nu in drie talen dezelfde en dat zal de communicatie vergemakkelijken.

    De 65 medewerkers van het agentschap hadden de voorbije maanden nagedacht over een nieuwe naam om het tienjarig bestaan te vieren, maar het waren de ondernemers die de knoop maandag op de verjaardagsavond mochten doorhakken. Zij kregen de keuze tussen impulse.brussels of imitis.brussels (wat ondernemen in een baltische taal betekent.). Het was op voorstel van Brussels minister van Economie en Tewerkstelling, Céline Fremault, dat de Brusselse ondernemers zelf de nieuwe naam van het BAO mochten kiezen.

    Sinds de start in 2003, hebben we zo'n 30.000 ondernemingen en zelfstandigen begeleid en geïnformeerd. Dagelijks bellen er veertien mensen naar 1819, het telefoonnummer voor ondernemers in Brussel en worden zo'n 16 ondernemers geadviseerd. Zowel starters als ervaren ondernemers kunnen bij het BAO terecht. Ook de ondernemingszin in scholen wordt aangemoedigd via het project "Boost Your Talent".

    De viering van een decennium BAO kadert in de Europese week van de ondernemer, die van start ging op 18 november. Nog tot 28 november worden er workshops en seminaries gegeven over ondernemen in Brussel.