Brusselse Regering moedigt ondernemingen aan om aan Europese programma's deel te nemen

 • Print

  Op voorstel van de Brusselse minister van Wetenschappelijk Onderzoek, Benoît CEREXHE, besliste de Brusselse Hoofdstedelijke Regering om een subsidie van 155.290 euro aan het Brussels Agentschap voor de Onderneming toe te kennen om zijn cel "Nationaal Contactpunt" te versterken.

  Het NCP of "Nationaal contactpunt" werd in het leven geroepen om ondernemingen, onderzoekscentra en universiteiten te helpen bij deelname aan Europese onderzoeksprogramma's. Sinds 2011 werden alle Brusselse NCP-diensten in het BAO gecentraliseerd. De doelstelling van het Brusselse NCP bestaat in de versterking van de deelname van de Brusselse actoren aan de Europese programma's voor Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (RDI) met speciale aandacht voor de KMO's van het Gewest. In 2012 hielp het NCP-team 14 Brusselse ondernemingen en universitaire laboratoria met het indienen van 7 Europese Projecten.

  "Al bijna 10 jaar staat het Agentschap ten dienste van allen die in Brussel ondernemen. De deelname aan Europese programma's is een bijkomende kans waarvoor de ondernemingen gesensibiliseerd moeten worden"stelt Benoît CEREXHE.

  In 2013 zal de NCP-cel van het BAO haar inspanningen richten op de voorbereiding van de Brusselse begunstigden op de nieuwe Europese programmatie 2014-2020. Het programma Horizon2020 zal voor de eerste keer een specifiek onderprogramma gericht op innovatieve KMO's omvatten. Het zal van belang zijn om ondernemingen voor de nieuwe kansen van dit programma te sensibiliseren. Het NCP zal er ook op toezien om de samenwerking te versterken met de gewestelijke, Belgische en Europese actoren van RDI.

  Informatie: http://www.ncpbrussels.be

   

  Lees alle artikels over: