Het BAO neemt deel aan de Global Entrepreneurship Week

 • Print

  Wat houdt die Global Entrepreneurship Week precies in?

  Op initiatief van de Kauffman Foundation ( www.kauffman.org) wil de Global Entrepreneurship Week  (GEW) sinds 2007 de nodige steun geven aan oprichters van ondernemingen en aan iedereen die door hun vernieuwende ideeën en hun dynamisme start-ups uit de grond stampen en bijdragen tot de economische groei en tot onze welvaart. De GEW wordt elk jaar tijdens de derde week van november georganiseerd in 139 landen en telt meer dan 24.000 partnerorganisaties. Zij brengt meer dan 7 miljoen personen op de been met als doelstelling de ondernemersgeest te promoten en het ondernemerschap aan te moedigen.

  De diverse activiteiten bestrijken erg uiteenlopende domeinen zoals wedstrijden, de begeleiding van starters, opleiding, networking en ontmoetingen met bedrijfsleiders, potentiële toekomstige medewerkers, mentors en beleggers. De activiteiten richten zich tot iedereen, zowel tot studenten, als tot zelfstandigen, werknemers in een onderneming, werkzoekenden of kansarme jongeren.

  De editie 2013 vindt plaats van 18 tot 24 November.

  In België

  In België slaagde de organisator "Pulse Foundation" erin meer dan 25 organisaties bijeen te brengen die bijdragen tot de Wereldwijde Week van het Ondernemerschap met meer dan 35 evenementen.

  Bij die organisaties vermelden we Solvay Entrepreneurs, BetaGroup, westartup.eu, IdeaLabs, Réseau Entreprendre/ Netwerk Ondernemen, SO Kwadraat, Startups.be, Tie Belgium, McKinsey & Co,  microStart, het Brussels Agentschap voor de Onderneming (BAO) en het Agentschap Ondernemen Vlaanderen.

  Het initiatief wordt financieel ondermeer ondersteund door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest .

  In Brussel

  Het is al voor de tweede keer op rij dat het BAO deelneemt aan de GEW. Dit jaar draagt het weer zijn steentje bij met volgende events  :

  Dinsdag 19 november:

  • Zijn onderneming opstarten in Brussel : 10  te vermijden valkuilen. Seminarie voor starters.
  • Start’essentials : workshop waarin de voornaamste boekhoudkundige noties worden uitgelegd aan starters. 
  • Open Innovation in KMO's (workshop)

  Woensdag20 november

  • Boost Your Talent : séance d’information sur la création d’entreprise à destination des enseignants

  Woensdag 20-23 november

  • Groepsstand op het internationale medische salon MEDICA

  Donderdag 21  november

  • Ontmoeting tussen Belgische en internationale producers van animatiefilms om eventuele coproducties tot stand te brengen.  
  • Vergadering van de Ecobuild. (op de werf). Deze vergadering is open tot bedrijven die willen toetreden tot deze bedrijvencluster.

  Vrijdag 23 november

  • DevDay: stand in het kader van een jobbeurs gewijd aan de sector van de ICT (georganiseerd door BECI)

  Maandag 25  november

  • Failing Forward: conferentie voor technologische bedrijven, mede georganiseerd met startups.be.

  Donderdag 28  november

  • The SME instrument under Horizon 2020. Presentatie van dit nieuwe fonds van de EC om innoverende bedrijven te steunen.

  Meer info over elk event vindt u in de rubriek Agenda van deze site.

  Lees alle artikels over: