• Tweet
 • Print

  Search results

  1. Erdman Doumbé : start van een ondernemersavontuur

   Nadat hij 18 weken in Barcelona doorbracht in het kader van het programma 'Erasmus voor jonge ondernemers', georganiseerd door de Europese Commissie, is de jonge Brusselse ondernemer Erdman meer dan ooit klaar voor de opstart van zijn ondernemingsavontuur. Een verslag van zijn ervaringen in Barcelona.

  2. Anne-Catherine Mailleux, oprichtster van Domobios

   Anne-Catherine Mailleux staat op het punt haar eigen bedrijfje op te richten, "Domobios" genaamd. Het eerste doel is al bijna bereikt: ze heeft een product ontwikkeld dat toelaat mijtachtigen te bestrijden zonder dat er insecticiden aan te pas komen. Het patent is aangevraagd en de oplossing bevindt zich in de fase van het prototype.

  3. Cédric De Cock, initiatiefnemer van de Home Bar 7/7

   Op een steenworp van de Université Libre de Bruxelles ligt een nieuwe bar … 3+4 is 7 en met de tweede 7 maakt dat 7/7. Het is de naam van een nieuwe bar, maar niet zomaar een bar. De klanten zullen immers zelf aan tafel hun pinten kunnen tappen aangezien elke tafel door een tapkraan verbonden is met gigantische biervaten in de kelder. Alles wordt bediend via een touch screen dat op elke tafel geïnstalleerd is.

  4. Philippe Davister, bedrijfsleider van Fit For the Future

   Met 25 jaar ervaring in de marketing- en communicatiesector (internetcampagnes, e-marketing, organisatie van sociale netwerken, merkimago enz.) staat Philippe Davister op dit moment voor een enorme uitdaging: aan ondernemingen een nieuw managementsysteem voorstellen dat hen moet helpen de problemen aan te pakken waarmee ze nu geconfronteerd worden.

  5. Julien Vandeleene, oprichter van Be Park

   Op bepaalde uren en op bepaalde plaatsen is er in Brussel duidelijk niet voldoende parkeergelegenheid om automobilisten tevreden te stellen. Daarom ontwikkelde Julien Vandeleene het volgende idee : de parkings van bedrijven en grote winkels na de werkuren uitbaten en verhuren aan automobilisten die geen ruimte hebben om hun voertuig te parkeren. Vraag en aanbod ontmoeten elkaar op het door Be Park ontwikkelde internetplatform.

  6. Patrick Billiet, gedelegeerd bestuurder van MobileXpense

   MobileXpense automatiseert het beheer van de verplaatsingskosten van de werknemers van ondernemingen op basis van een eigen softwareoplossing en internettechnologie. Zo kunt u besparen, vooral doordat er minder werk moet worden besteed aan het manueel invoeren van onkostennota’s, maar dat is nog niet alles ...

  7. Lionel Anciaux, gedelegeerd bestuurder en oprichter van Emixis (ex-Mobile Token)

   Emixis (ex Mobile Token) ontwikkelt softwareoplossingen waarmee organisaties de activiteiten van hun werknemers op het terrein kunnen beheren via planning, geolocalisatie en digitalisering van de verslagen over de prestaties die op het terrein zijn uitgevoerd. Met het nodige respect voor de privacy, natuurlijk.

  8. Philippe De Moyer, bedrijfsleider van 2Ingis

   Toen het bedrijf van Philippe De Moyer een jaar of vijftien geleden werd opgericht, was dat nog een gewoon tandlabo. Vandaag produceert 2Ingis chirurgische geleiders om gebitsimplantaten op een veilige en precieze manier te kunnen aanbrengen. Een staaltje spitstechnologie dus...

  9. Ben Huybrechts , managing director van Whise

   Whise heeft een specifieke software ontwikkeld voor vastgoedmakelaars waarmee ze alle eigendommen op de site, de contacten, de website zelf en de contacten met portaalsites als Immoweb kunnen beheren. Streefdoel van Ben Huybrechts, managing director: het marktaandeel in België vergroten en andere Europese markten veroveren.

  10. Gaëtan Dartevelle, bestuurder en medeoprichter van Greenloop

   Greenloop NV, dat eind 2007 werd opgericht, pakt uit met milieuconsultancy voor bedrijven (koolstofbalans of actieplan bijvoorbeeld). Maar daarnaast heeft het bedrijf nog een stokpaardje: de biomimetiek. Samengevat houdt biomimetiek de ontwikkeling in van milieutechnologieën door de beste voorbeelden uit de natuur te kopiëren...

  Pagina's